Lulu Wang geeft lezing in Paradijs

UDEN – Speciaal voor de viering van het 15-jarig jubileum van de stichting Cai Hong en het Chinees Nieuwjaar komt op woensdag 9 februari de bekende Chinees-Nederlandse schrijfster Lulu Wang naar Uden. Zij geeft een lezing over de uitwisseling van culturen in oost en west, met als thema ‘van conflict tot harmonie en integratie. Haar verhaal wordt afgewisseld met zang en dans. De viering is in Chinees restaurant Paradijs aan de Prior van Milstraat van 13:30 uur en tot 16:45 uur.

lulu-wang

Stichting Cai Hong ofwel Regenboog stichting is een vrijwilligersorganisatie met als doel het bevorderen van multiculturele contacten binnen de Chinese gemeenschap in Brabant in de meest brede zin van het woord. Het jubileum valt in het jaar van het Konijn, het Chinees Nieuwjaar is 3 februari. Mevrouw Y.Y.Chi-Verhoeven gaat in haar welkomswoord in op de betekenis van het jaar van het Konijn. Tijdens de pauze is er gelegenheid om nader kennis te maken met Lulu wang. Er is een tafel met haar boeken en ze signeert.

Lulu Wang is in 1960 geboren in Beijing, China. Na universitaire studies Engelse taal, Britse en Amerikaanse literatuur en linguïstiek begon ze in 1984 met publicaties. In 1986 werd zij docente Chinees aan de Opleiding Tolk-vertaler in Maastricht. Haar debuut Het Lelietheater in 1997 werd meteen een groot succes. In 1997 wint Lulu Wang de Leidse Oké-literatuurprijs. In 2009 opent ze haar hyvespagina en schrijft blogs over de Chinese cultuur en cultuurverschillen. Ze schreef inmiddels negen boeken waarvan er 1.2 miljoen zijn verkocht. Vertaalrechten van ‘Het lelietheater’ zijn verkocht aan een twintigtal landen.

De entree is voor volwassenen 7,50 euro, voor jeugd 12-18 jr 2,50 euro en kinderen onder de 12 jaar zijn gratis. Parkeergelegenheid is aanwezig achter de zaal.